Zespri    08-02-2021 
Zwart berken, bles met spot
Zespri is een heerlijk boefje. Hij maakt overal een spelletje van en is lekker sociaal. Hij is een grote knuffelkont en is gek op aandacht.

Rattery Muizerd

Marbella  07-01-2021
Agente berken, Dumbo

Door haar word je altijd liefdevol begroet met een likje! 

 

 

 

 

In dit nest zijn 16 rittens geboren. 9 mannen en 7 vrouwen geboren. 

De bevalling is goed verlopen. Helaas had Marbella net als Gioia het moeilijk met 16 jongen. Zei legde ook de jongen in verschillende hoekjes waardoor sommige koud werden.
Wederom heb ik hier geholpen door de groep in tweeën te splitsen en 1 groep zelf warm te houden. Ieder 2 uur wisselde ik de groep zodat ook iedereen aan de beurt kwam. 4 rittens hebben het helaas niet overleefd, 3 mannen en 1 vrouw.

Elke keer legde ik 1 jong extra onder haar neer tot zei de overige 12 onder zich had. Ze voeden de jongen goed maar bleef te lang van het nest af waardoor de jongen koud werden. Toen heb ik permanent de warmte mat onder de kooi aangelaten en was het opgelost.

10 september 2021
B-Nest en C-Nest zijn vandaag samengevoegd. Marbella is wat afstandelijk en Lucena neemt de zorg van haar rittens gedeeltelijk erbij. Ze mogen bij Marbella drinken maar die is er wel klaar mee!

12 september 2021
Ik merk dat de rittens meer op zichzelf zijn dan de ritten van Lucena. Maar dat neemt niet weg dat het super leuke ratjes zijn! 

16 september 2021
Mannen rittens worden gescheiden van de groep. Ze zijn nu 4,5 week oud.

14 oktober 2021
Alle rittens zijn verhuisd naar hun nieuwe baasjes!

5 februari 2023
Dames Kiwi (argente rex dumbo) en Coco(agouti berken) zijn terug gekomen om financiële redenen. Dit kan de beste overkomen en ze zijn natuurlijk weer welkom! Ze namen 2 vriendinnen Lulu en Zelda mee waar ze mee samen woonde. Dit doe ik normaal niet maar voor deze keer maakte ik een uitzondering!
Kiwi kwam terug met een kleine melkkliertumor sinds 31 januari 2023. Bij ons heeft ze gelijk een suprelorin(hormoon-implantaat) gekregen. Wij hebben met melkkliertumor eerder positieve effect gehad! Tumor is in totaal 1cm gegroeid en daarna gestopt met groeien.
26 juli 2023 was het een oude dame die steeds verder aftakelde. We hebben haar laten gaan 🥀 
Coco kreeg ook een melkkliertumor maar op latere leeftijd. Tumor groeie binnen 2 weken uit ter groote van een ei.
14 april 2023 hebben wij  afscheid van haar genomen 🥀