Op deze pagina vindt u informatie over toekomstige nesten en tevens wordt alles over bestaande nesten uitgebreid met u gedeeld.

Koppels worden samen gezet in een ‘duna’, een kooi om ratten bij elkaar te introduceren. Hier zullen zij twee weken verblijven voor de bevruchting, daarna worden ze van elkaar gescheiden. Op deze manier kan de vrouw in alle rust haar nest bouwen en zich voorbereiden op de bevalling.

Wanneer de rittens geboren zijn, wordt de kersverse moeder in eerste instantie zo veel mogelijk met rust gelaten. Indien de moeder het toelaat wordt er later op de dag gecontroleerd of zowel moeder als rittens gezond zijn en of alle rittens gedronken hebben. Na vijf dagen worden de rittens gehanteerd zodat ze al vroeg aan de geur van mensen wennen.

Als de rittens vijf weken oud zijn, worden ze verdeeld onder de personen die in aanmerking komen tot reserveren

Hierbij wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met ieders voorkeur. Wanneer u in aanmerking komt voor rittens, wordt u via de e-mail op de hoogte gesteld. Uw reservering wordt definitief gemaakt wanneer er rittens aan u zijn toegewezen en er een aanbetaling van 50% op het totale bedrag is gedaan.

Na vier weken verhuizen de rittens naar de Savic Zeno kooi waar ze leren klimmen en de ruimte hebben om lekker te stoeien. De rittens worden met vier en halve week gescheiden van geslacht. Mannen kunnen namelijk vanaf vijf weken al vruchtbaar zijn (kleinere mannen soms iets eerder) en vrouwen zijn gemiddeld met vijf tot zes weken ‘flapperig’.

Om de kans op gezonde rittens te vergroten, moeten de rittens minimaal acht weken oud zijn en minimaal 150 gram wegen voordat zij mogen verhuizen. Indien u al ratten hebt en de rittens hier bij wilt introduceren, is het advies om te wachten tot de rittens minimaal 200 gram wegen. Een kleine ritten is namelijk dusdanig kwetsbaar dat een aanval van een volwassen rat al snel fataal kan zijn.

Uiteraard kunnen de rittens langer bij Rattery Casa Cara blijven tot ze het gewicht hebben bereikt van 200 gram. Op deze manier kunt u de rittens sneller na de verhuizing introduceren bij de volwassen ratten.